Coach i Valby – jeg støtter dig på din udviklingsrejse

coach og coaching fremmer livsglæde

Coach i Valby – jeg støtter dig på din udviklingsrejse

Hvilken coach skal du vælge?

Vi er mange om buddet. Du kan finde en coach på hvert gadehjørne – også gratis. Hvad skal du kigge efter og hvordan ved du, om coaching er det rette for dig?

Jeg arbejder med coaching, når du gerne vil gøre fremtiden bedre. Nogle gange fordi nutiden skal være bedre. Coaching egner sig til alle livsområder og derfor arbejder jeg ofte med livshjulet i min praksis.

Som udgangspunkt er coaching et urgammelt spørgeteknisk redskab, som vi er mange behandlere, der benytter. Jeg arbejder biologisk psykologisk og hjælper dig med at finde dine behov og ønsker for fremtiden. Det er et super spændende arbejde, hvis du spørger mine klienter. Desværre når ikke alle frem. Enten fordi de synes det er dyrt eller fordi det er besværligt. Faktisk viser tal, at knapt 90% af os aldrig når til en coachende samtale om vores privatliv, vores parforhold eller vores psykiske udvikling.

Vil du genfinde dine behov, så lad dig gerne inspirere af disse ord, som handler om, hvordan sygeplejerske Virginia Henderson beskrev de grundlæggende plejebehov først nemlig i slutningen af 1930’erne. Bogen omkring hendes teorier udkom i 1939.

Henderson opstillede 14 behov, hun mente, er menneskets grundlæggende behov:

1. At trække vejret normalt.
2. At spise og drikke adækvat.
3. At udskille legemets affaldsstoffer.
4. At bevæge sig og indtage rigtige stillinger.
5. At få tilstrækkelig søvn og hvile.
6. At vælge hensigtsmæssig påklædning, og at klæde sig af og på.
7. At holde legemstemperaturen indenfor normale grænser ved at tilpasse beklædningen og regulere den omgivende temperatur.
8. At holde kroppen ren og velplejet og beskytte hud og slimhinder.
9. At undgå risici i omgivelserne og undgå, at patienten volder andre skade.
10. At meddele sig til andre ved at give udtryk for følelser, behov, angst m.v.
11. At dyrke sin religion.
12. At arbejde med noget, der kan give hende/ham skaberglæde.
13. At deltage i leg og underholdning af forskellig art.
14. At lære at tilegne sig viden eller tilfredsstille den nysgerrighed, der fører til normal udvikling og sundhed.

Læs mere om Virginia Hendersom her.

Hvordan kan du arbejde med at dække dine behov i hverdagen?

Jo for eksempel ved at minde dig om, at trække vejret helt ned i maven i løbet af dagen. Ved at sørge for at spise og drikke det, du behøver og ikke det, som du tror (overvægt betyder oftest bivirkninger ved medicin eller for megen mad/for lidt motion) og husk at kroppen ikke kender forskel på mad og vand. Det skal du hjælpe med til.

Derudover kan du vælge at sove på samme tid hver nat og dermed sikre dig tilstrækkelig søvn ved at sove mellem 7 og 9 timer (siger forskningen lige p.t.). 

Bare for at nævne noget af det, som en coach kan støtte dig i, er også din evne til at arbejde med det, som gør dig glad og som bidrager til skaberglæden i dig. Hvor finder du den? Skaberglæden i en travl hverdag bliver nemt væk og stressen tager over.

Faktisk er alle punkter fyldigt beskrevet i livsplanlægningsarbejdet, som jeg gerne vil sælge dig. Ikke fordi du skal leve et optimalt styret liv, men fordi jeg gerne vil støtte dig som coach i at få leg og nysgerrighed samt skaberglæde og kærlighed til at gå hånd i hånd. Det hjælper på stress og det hjælper på livsglæden – på den lange bane. Hvis online ikke lige er dig, så kan du også bestille en lille forsmag på mit coach forløb, ved at klikke her. Så får du mulighed for at arbejde lidt med livshjul og livsplaner selv og du får tid med mig, enten online eller i min praksis i Valby.

Blandt andet det personlige lederskab holder jeg meget af at udvikle hos mennesker i min coach praksis. Uanset om du er direktør eller kontanthjælpsmodtager, så er det muligt at blive bedre til netop dette livsområde.

Hvis du er interesseret i at lære hvordan dine behov kan opfyldes indenfor rimelighedens grænser som voksent, ansvarligt menneske, så ring eller skriv gerne for en gratis indledende samtale.

Kærligst Helene