Om mig

Helene Mau

Min historie og baggrund

Jeg arbejder med psykoterapi hver uge i min praksis i Valby. Det har jeg gjort siden 2011. Derudover underviser jeg i private sammenhænge mennesker, som har knas i relationerne.

Sideløbende arbejder jeg med parterapi. Det har jeg også gjort siden 2011. Par, som desværre ofte er på vej i skilsmisse, fordi de har forsømt parforholdet længe. Fordi det har været alt for svært at tale om de svære emner.

Min erfaring er, at kommer I fra starten af forholdet, er det meget nemmere at lære at være i parforholdet med åbne arme. Du og I får støtte hele vejen i dit/jeres udviklingsforløb.

Jeg er examineret psykoterapeut og parterapeut med en 4-årig uddannelse bag mig – derudover er jeg certificeret coach og mentor samt uddannet indenfor stresscoaching med metakognitive værktøjer. Før 2006 arbejdede jeg på Novo som indkøbsassistent. Jeg er oprindeligt uddannet merkonom i marketing.

Den lange udgave af hvem jeg er og hvad jeg tænker om træning, kan du læse nedenfor ↓

Fuldstændig perfekt – psykoterapi giver den bevidste træning!

Hvad betyder overskriften? Er vi normale eller unormale? Jeg tror det ikke. I min optik er vi mennesker og fuldstændig perfekte, som vi er. Men – følelserne indeni kan godt være som ovenstående antyder – “jeg er unormal, anerledes, grim eller andre” danner ofte baggrunden i vores overflade perfekthed. Vi kan simpelthen ikke mærke, hvor vi er – hvem vi er – og hvordan vi skal komme igennem eller op af det sorte hul kan virke uoverskueligt. I biopsykologiens verden ser det således ud; vi fødes fuldstændige perfekte. Helt som vi skal være. Resten af livet fyldes der social arv på os og generne viser deres ansigt (også social arv). Derfor kan det være godt at bruge lidt tid på at finde de steder, hvor vi har ikke har lært det hele i social arv. Hverken hjemme eller sammen med andre. Det betaler sig. Vi bliver mere hele og groundede i os selv.

Mit personlige CV

Jeg har prøvet lidt af hvert – fra alkohol i hjemmet, hjemløs i en periode, tjent mange penge, tjent få penge, haft udfordringer med vægtforøgelse og vægttab, selvværd har været væk (sådan føltes det i hvertfald) og det er kommet tilbage, jeg har været gift, er blevet skilt, har været single i en lang periode. Det har altid været mit mål at leve tæt sammen med min mand – i kærlighed, respekt og samhørighed. Så derfor blev jeg stædigt ved med at lede efter en autentisk og modig mand og fandt ham. Psykoterapi har hjulpet mig med at holde fast i mine visioner, mærke og arbejde med modstanden mod forandring – fra et ydrestyret liv til et helt almindeligt og sundt indrestyret liv. Jeg har hele livet haft relationsudfordringer.

Udover ovenstående har jeg nogle tarmsygdomme, som jeg holder nede med sund mad, god lang søvn og en livsglæde/optimisme, der gennemsyrer min hverdag. Jeg er ikke hellig i forhold til medicin og tager derfor også den nødvendige medicin. For angst og for smerter.

Jeg tror på et åbent og autentisk liv. Jeg mistede mine forældre, mens jeg var i trediverne. Og det var både utroligt hårdt og meget styrkende.

Psykoterapien har hjulpet mig med at mærke smerten i tarmene, gøre noget ved dem, forstå kroppens sprog, arbejde med meditative og beroligende podcasts blandt andet. Psykoterapien har derudover lært mig, at ikke alle udfordringer kan løses i sindet ved at bruge kognitive og metakognitive redskaber.

Nogle gange skal vi blot lære at acceptere, at vi er syge. Uanset om det er i krop eller psyke. Det er ok. Sygdom skal behandles af lægerne, psykiske udfordringer og sårbarheder skal behandles af psykologer og hvis du gerne vil trænes i at mestre livet bedre efterfølgende eller samtidig, så vil jeg gerne vise dig vejen til din personlige lykke.

langvarig stress

Arbejdet med psykoterapi i valby

Mit liv fyldes af mennesker, som VIL have det bedre. Ikke fordi deres forældre har svigtet, for det har de fleste forældre. Mest fordi de har opdaget, at deres liv ikke “bare” forandres. Nogle gange skal vi have lidt hjælp, et kærligt blik, lidt støtte eller blot hjælp til at finde målene.

Uanset om vi arbejder med parforhold eller i enetime. Par kommer hos mig for at få støtte til at sætte målene og forsøge at udleve dem.

Mennesker kommer, når den sti, de følger, ikke længere virker. Stierne i hjernen kan ændres og trampes hele livet. Med psykoterapi i Valby når du meget langt. Min analyse beror altid på min grunduddannelse, som du kan læse meget mere om her. Ligesom du kan læse mere om biopsykolog her. Det er grundelementerne i min praksis uanset om jeg arbejder med par eller i enetime, sammen med jer i virksomheden eller på mine undervisningsaftener. Læs mere om mig på LinkedIn.

Hvad siger mine klienter om psykoterapi i Valby:

Fra ubevidst til ubevidst?

Hvordan lever du dit liv idag. Jeg gætter på, at du er lidt eller meget utilfreds og derfor havner her. Fordi du har lyst til forandring. 

Sådan havde jeg det selv på et tidspunkt midt i 20érne… mit første møde med en psykolog blev dog ikke den hjælp, som jeg havde håbet, de var simpelthen længere fremme end mig. Derfor gør jeg meget ud af, at terapi hos mig møder dig, hvor du er. Psykoterapi er ikke farligt, som nogen måske tror. Modstand mod at arbejde med sig selv og gøre nye ting kan dermed være ubehageligt. Derfor arbejder vi fra start med dine modstande, således at du selv får indflydelse. Psykoterapi i valby er din lokale bevidsthedstræner og livsforlængelse.

Jeg tror på udvikling. Det gør du måske ikke – helt endnu. Jeg ved, at de fleste først udvikler sig, når de mærker livets genvordigheder og svære livsomstændigheder, det være sig skilsmisse, utroskab, fyring, ensomhed, barnløshed, stress eller noget helt andet.

Jeg har heller ikke altid selv troet på udvikling. Tidligt i livet mistede jeg min far og mor, hvorefter jeg blev skilt. Alkohol har ødelagt meget i vores familie gennem flere generationer. Det har omsorgssvigt og misbrug desværre også. Brud i relationer har også været og er hverdagen i en familie som min.

Alligevel står jeg – solidt plantet, lykkelig, som skipper på egen skude – med masser af drømme. mål og ønsker for fremtiden. Mine kunder kommer hos mig for at få livsgnisten tilbage, for at blive bedre til at være partnere for hinanden eller fordi stress har lagt hverdagen fuldstændigt og aldeles ned.

Lad mig hjælpe dig med at finde din kurs. Lad mig hjælpe jer med at styrke jeres parforhold. Book en tid til psykoterapi i valby allerede idag.

Kærligst Helene