Arbejdsliv

Psykoterapi

Arbejdsliv

Bliv endnu bedre til at vurdere de vigtigste opgaver i dit arbejdsliv

Hvis du virkelig skal være ærlig overfor dig selv, hvor tilfreds er du så med dit arbejdsliv? Hvis du virkelig tænker over, hvordan du taler om dit arbejde, hvordan du tænker over dit arbejde – giver det dig så glæde, ondt i maven eller er du bare så tilfreds med at stå op og gå på arbejde hver dag?

Tilfredshed i arbejdet – meningen med dit arbejdsliv

Da jeg første gang stiftede bekendtskab med Livshjulet i forbindelse med mit studie, anede jeg intet om mål. Ej heller om at jeg kunne påvirke mit arbejdsliv eller begynde at forme det, som jeg gerne ville have det. Jeg havde heller aldrig set nytten i at lave en vision. Sætte mig mål OG overholde dem, når det kom til mit personlige liv – og altså også arbejdslivet.

En lille øvelse til dig fra mig

Derfor vil jeg give dig en øvelse i dag – en øvelse du kan lave en dag, hvor du har god tid.

Sæt dig godt til rette, lav en kop the eller kaffe, tag papir og kuglepen/blyant med og sæt dig et sted med lys og luft…

Prøv at lave den øvelse for dig selv, hvor du beskriver dit arbejdsliv. Hvor du finder alle de tanker frem, som fylder dit hoved, når du tænker på eller taler om dit arbejde.

Lidt som dette:

Jeg nyder mit arbejde og min dagligdag med gode kolleger. Jeg elsker at sparre om opgaverne og jeg bliver klogere hver dag. Jeg byder ind med resultater og ved, hvad min rolle er i mit arbejdsliv. Jeg elsker at stå op, gå på arbejde og være en del af noget omkring 4 timer hver dag. Jeg har en dygtig chef, som jeg stoler på og som altid vil mig det bedste. Jeg har kolleger, som både er kompetente og sjove.

Brug gerne 10 minutter på dette arbejde. Sæt eventuelt din telefon til at ringe på tid.

Måske er det ikke sådan du lige nu oplever dit arbejde – måske tænker du mens du læser, at der overhovedet ikke er noget af det som passer… og så kan det være at du kan bruge lidt hjælp til at finde ind til din kerne rent arbejdsmæssigt.

Måske vil du gerne udvikle dig i en helt anden arbejdsretning end der hvor du er idag.

Jeg har værktøjerne til at hjælpe og støtte dig på den rejse – måske tror du at du skal skifte jobs, måske tror du ikke på at du kan ændre på noget uden at finde en ny uddannelse eller en bedre chef… Til det vil jeg blot sige, at min erfaring er det modsatte – at det kan betale sig at arbejde med sig selv, og overbevisninger samt med den måde du kommunikerer på. Det kan betale sig i mange henseender – men det vigtigste er, at du får det bedre – uanset om du vælger at blive eller finde et andet job.

Kærligst Helene