Hverdagen 08 aug 2016

Arbejde

HR – mentoring

Hvad kan du bruge en mentor til?

Lad mig starte med at fortælle en historie fra mit eget liv – måske det kan inspirere dig at vælge en mentor ordning – for dig, for en ansat, for en sygemeldt kollega eller for en ung i din familie, der på hver sin måde trænger til et kærligt skub bagi eller som har udfordringer at bakse med, som du ikke selv kender til.

Historien startede, da jeg bliver syg med stress for tredje gang og godt vidste, at det ikke hjalp mig mere at bruge de gamle handlemønstre.

Jeg arbejdede rigtig mange timer hver uge – fordi jeg elskede mit arbejde i hjælpeorganisationen. Jeg var også god til det – og jeg sagde gerne ja til det meste – for sådan havde jeg det bedst på det tidspunkt. Samtidig var jeg enlig mor og havde altså også et ansvar for at købe ind, lave mad og være hos mine skønne piger. Lige op til den sidste omgang stress havde jeg tunnelsyn og var tit svimmel, nogle gange måtte jeg sidde foran skærmen uden rigtig at kunne se andet end lige der midt på… og jeg blev klar over (ved at tage en stress test), at den nu var gal igen.

Jeg fik hjælp af min gode chef og mentor til at sygemelde mig – dog kun for en kort tid – og bagefter lavede vi en strategi for mine arbejdsdage. For eksempel aftalte vi at jeg kun skulle have en opgave ad gangen, da jeg ikke kunne overskue mere. Og jeg lærte af ham, at det var muligt at sige nej til arbejdsopgaver. Samtidig lærte jeg at bede om hjælp og støtte til at arbejde langsomt i stedet for hurtigt. Og jeg konsulterede en coach og psykoterapeut for støtte til denne del, fordi der var noget “på lager”.

I hvilke situationer kan man bruge sådan en som mig?

Det kan man for eksempel, hvis man er blevet sygemeldt og ikke kan se skoven.
Hvis man er alt for stresset og ikke ved hverken ud eller ind.
Hvis man har store udfordringer i sit arbejdsliv med at finde balancen.
Hvis man står ved starten til skilsmisse og gerne vil have sparring.
Hvis man står på den anden side at et langvarigt sygdomsforløb og skal tilbage til en hverdag.
Hvis man står midt i et sygdomsforløb og ikke ved hvordan man kan takle det at vende tilbage, eller finde ud af om man skal vende tilbage
Hvis man savner inspiration til at leve livet anderledes.

Jeg er certificeret mentor fra Psykoterapeutskolen – denne certificering danner bro mellem mine egne erfaringer og hele min kæmpe værktøjskasse. Derudover har jeg taget en mentorcertificering via Hartmanns og kan derfor også bruge værktøjer indenfor beskæftigelsesområdet.

Kontakt mig her

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon. Skriv, ring, send en ven – gør det nu!