Mentorordning noget for mig

Hverdagen

Mentorordning noget for mig

Hvad kan du bruge en mentor til?

En mentorordning er alletiders mulighed. Uanset om du føler dig klædt på eller ej til at støtte din medarbejder. Vores dejlige Danmark lader nemlig dig og din virksomhed få støtten økonomisk, så du ikke føler dig som en byrde for en presset leder. Læs mere om ordningen her.

Min egen mentorordning

Lad mig starte med at fortælle en historie fra mit eget liv. Måske det kan inspirere dig i forløbet med at vælge en mentor ordning – for dig, for en ansat, for en sygemeldt kollega eller for en ung i din familie. Alle, der på hver sin måde trænger til et kærligt skub bagi eller som har udfordringer at bakse med, som du ikke selv kender til.

Historien startede, da jeg bliver syg med stress for tredje gang. Jeg vidste, at det ikke hjalp mig mere at bruge de gamle handlemønstre.

Jeg arbejdede rigtig mange timer hver uge. Fordi jeg elskede mit arbejde i hjælpeorganisationen. Fordi det var meningsfuldt arbejde. Jeg var også god til det – og jeg sagde gerne ja til det meste – for sådan havde jeg det bedst på det tidspunkt.

Enlig mor med stress

Samtidig var jeg enlig mor og havde altså også et ansvar for at købe ind, lave mad og være hos mine skønne piger. Lige op til den sidste omgang stress havde jeg tunnelsyn og var tit svimmel. Nogle dage måtte jeg sidde foran skærmen uden rigtig at kunne se andet end lige der midt på. Jeg blev klar over (ved at tage en stress test på nettet fx sundhed.dk), at den nu var gal igen. Det her med tunnelsyn var min krops måde at reagere på.

 

Jeg fik hjælp af min gode chef og mentor til at sygemelde mig – dog kun for en kort tid – og bagefter lavede vi en strategi for mine arbejdsdage. For eksempel aftalte vi, at jeg kun skulle have en opgave ad gangen, da jeg ikke kunne overskue mere. Og jeg lærte af ham, at det var muligt at sige nej til arbejdsopgaver. Samtidig lærte jeg at bede om hjælp og støtte til at arbejde langsomt i stedet for hurtigt. Og jeg konsulterede en coach og psykoterapeut for støtte til denne del, fordi der var noget “på lager”.

I hvilke situationer kan du bruge sådan en som mig

Det kan du for eksempel, hvis du er blevet sygemeldt og ikke kan se skoven. Måske har chefen selv for travlt i hverdagen til at støtte dig som min chef (han gik selv ned med stress efterfølgende – det havde været rart om vi vidste dette her).

  • Hvis du er alt for stresset og ikke ved hverken ud eller ind.
  • Hvis du har store udfordringer i sit arbejdsliv med at finde balancen.
  • Hvis du står ved starten til skilsmisse og gerne vil have sparring.
  • Hvis du står på den anden side at et langvarigt sygdomsforløb og skal tilbage til en hverdag.
  • Hvis du står midt i et sygdomsforløb og ikke ved hvordan du kan takle det at vende tilbage, eller finde ud af om du skal vende tilbage
  • Hvis du savner inspiration til at leve arbejdslivet anderledes og arbejde mere hensigtsmæssigt.

Jeg er certificeret mentor fra Psykoterapeutskolen – denne certificering danner bro mellem mine egne erfaringer og hele min kæmpe værktøjskasse. Jeg ved, hvordan jeg skal støtte dig og din medarbejder fagligt samt personligt og da jeg ret hurtigt kan sætte mig ind i opgaven, bliver du aflastet fra dag 2. Læs mere om snitflader her.

Derudover har jeg taget en mentorcertificering via Hartmanns og har derfor også værktøjer indenfor beskæftigelsesområdet.

Jeg har, som du kan læse, personlig og professionel erfaring med mentorområdet ligesom jeg bestrider de fleste opgaver med en hurtighed. Derfor ved jeg at selv køkkenpersonale får gavn af at have mig med på sidelinjen. Jeg ved, at de fleste kommuner gerne hjælper dig med at ansætte en mentor eller en personlig assistent via beskæftigelsesloven og for eksempel mentorordningen, så du kan komme videre i dit arbejdsliv eller i din afklaring. Husk at du skal bede om den bedste sparring for dig.

Kærligst Helene