Hvad kan du bruge en mentor til?

Mentor

Hvad kan du bruge en mentor til?

Lad mig starte med en kort historie fra mit arbejdsliv:

Well – lad mig kort fortælle dig, hvad jeg selv har oplevet at udvikle, blot for at du forstår perspektivet i at vælge at investere. Jeg opdagede på et tidspunkt, at jeg “havde svært” ved at forstå min kollega i dagligdagen. Vi skulle arbejde tæt sammen, for jeg lavede udtræk til kampagner indenfor marketing, så derfor betød det noget at vi forstod hinanden.

Jeg lærte – gennem undervisning i biopsykologi og fortolkninger – at vi har særlige evner, som jeg ikke brugte, nemlig at lytte, skrive ned, lytte og checke. Bevares, jeg troede, jeg var perfekt, og at det blot handlede om at ændre min kollega. lærMen min mentor lærte mig nye færdigheder – nej han lærte mig at bruge mine medfødte færdigheder. Vi fødes næsten perfekte. Den sociale arv kan somme tider forvirre billedet. Men vi fødes perfekte.

Nej – spøg til side (for vi kan jo ikke ændre de andre, kun os selv).

Jeg havde lært, at jeg skulle kunne det hele selv og helst ikke spørge om hjælp, hvilket betød en masse gætterier og fortolkninger (du ved, dem der handler om at tro noget om andre), og deraf en masse ekstra arbejde og fejludsendelser

Hvad manglede jeg at lære?

Jeg skulle altså lære at spørge, lytte, notere og checke. Jeg skulle lære at trodse de dårlige følelser for at få et godt og resultatskabende samarbejde.

I hvilke situationer kan du bruge mine kompetencer?

Det kan du for eksempel, hvis du oplever at kommunikationen er svær
Hvis du er blevet sygemeldt og ikke kan se skoven.
Hvis du er alt for stresset og ikke ved hverken ud eller ind
Hvis du har store udfordringer i sit arbejdsliv med at finde balancen.
Hvis du står på den anden side at et langvarigt sygdomsforløb og skal tilbage til en hverdag eller helt ud af arbejdsmarkedet.

Hvis du savner inspiration til at leve arbejdslivet anderledes.

Jeg er certificeret mentor fra Psykoterapeutskolen – denne certificering danner bro mellem mine egne erfaringer og hele min kæmpe værktøjskasse. Derudover har jeg taget en mentorcertificering via Hartmanns og kan derfor også bruge værktøjer indenfor beskæftigelsesområdet. Sidst er jeg også uddannet metakognitiv stresscoach og derfra har jeg også værktøjer til at hjælpe, hvis det er bekymringsspiraler, som fylder dig.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du har stress, så tag eventuelt testen her – den giver et godt overblik til at starte ud på. Testen giver ikke kun udslag specifikt ved stress, men ved mange former for uspecifikke, belastende livsperioder. Derfor kan du også bruge svarene til at skrive din helt egen udviklingsplan. Det er et sted at starte.

Når du har taget testen, så skriv den ud  som pdf og tag ind imellem testen for at sikre dig, at du rykker på de punkter, som giver dig stress. Rigtig god fornøjelse.

Kærligst Helene