01 okt 2018

Øvelse / Parforhold

Robert Waldingers TED Talk “hvad skal der til for at have et godt liv” – om glæde og sundhed og et stort studie fra Harvard University, USA hvor over 700 mænd
har deltaget gennem en periode på hele 75 år handler også om parforhold.
 
Konklusionerne fortæller om at vi lykkeligere, når vi har gode tætte  relationer. Punktum. Intet andet.
 
Så hvordan skal vi i dagens danmark bruge denne viden fra 2015, som jeg opfatter som meget vigtig. Som du måske har læst tidligere, har jeg mistet min mor og far tidligt, jeg har boet alene i cirka 10 år af mit voksne liv, og idag har jeg en stor vennekreds, som jeg vedligeholder og stadig udbygger. Jeg har en dejlig mand i mit liv, og jeg nyder samvær med børn og børnebørn – ugentligt i Skovlunde og hver 3 uge i Pandrup, Nordjylland. Jeg er stolt af det, som jeg har skabt. Både på vennefronten og i mit parforhold. Det kunne jeg ikke have gjort, uden at arbejde bevidst med selvudvikling.
 
Det har dog ikke altid været nemt for mig at skaffe venner og føle mig accepteret. Indeni mig sad en forkert lille Helene, som ikke kunne finde ud af de sociale spilleregler i vennegrupper, jeg blev mobbet som barn efter en flytning imellem 3 og 4 klasse, hvilket bestemt var med til at skubbe yderligere til denne følelse indeni. Og i mine parforhold har forkertheden også fyldt meget. Jeg har dog hele tiden vidst, at jeg ikke ville ende alene og ensom. Jeg elsker at lære nyt, og andre menneskers livshistorie, holdninger, forståelse af livet og tanker om død – inspirerer mig i den grad. Og jeg valgte at arbejde med visioner for både området venner og parforhold, således at jeg kunne imødekomme mine visioner. I denne blog får du blot min vision om parforholdet – og lidt inspiration til delmål. Men du skal selvfølgelig gå din egen vej, finde dine egne delmål og træne, så brug dem blot som inspiration.
 
Her gengiver jeg min vision om parforholdet, som jeg holder fast i – som er mit eget ansvar – og som er til fælles glæde for mig og min ægtemand:
 
Jeg glædes mig over mit parforhold og involverer min partner i mit liv og mine tanker. Jeg har nærhed og tryghed, sørger for at bevare kærligheden og kommunikationen og har god sex. Jeg elsker at være sammen med ham, jeg er autentisk med ham og taler med ham om alt. Jeg synes, han er vildt dejlig og jeg har lyst til ham. Jeg er selvstændig i mit forhold. Og vi er jævnbyrdige.
 
Vi har dejlig varieret sex. Vi bor sammen, således at jeg kan vågne ved siden af ham. Vi rejser ud i verden sammen og rundt i danmark. Jeg føler lykke og ro sammen med min partner i mit vidunderlige parforhold. Jeg bliver gammel sammen med min ægtemand, for vi er gift med hinanden. Jeg bruger tid på at fordybe mig i min partners tanker og giver ham samme mulighed. Vi bruger tid på sjov og ballade sammen.
 
For at skabe dette i et liv med børn og arbejde kan delområderne og aftalerne
se sIledes ud:
 
1 Jeg tager initiativ til sex indimellem
2 Jeg inviterer til samtaler om vores fælles fremtid – 30 min maksimum ad gangen
3 Jeg taler om det som gør mig tilfreds /finder ud af hvad det er
4 Jeg sørger for at lægge planer med min kæreste og overholder dem – den XX.XX.XX
5 Jeg holder fokus på samhørighed og glæde i parforhold – løbende
6 Øve mig i at udskyde mine behov for at blive hørt og set og mærket
8 Jeg vil respektere nej – løbende
 

Øvelse:

 
Dette er selvfølgelig kun inspiration – for du skal nu selv skrive din vision for parforhold, hvordan du kan arbejde med dine udfordringer, for at skabe det parforhold, som giver dig lykkefølelsen i hverdagen. Det handler kun om nærhed og samvær. Glæde og samhørighed, ligeværdighed og sex.
 
God fornøjelse.
Helene

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon Skriv, ring, send en ven – gør det nu!

Køb gavekort til

 

"dit mentale 360 graders check" 

Få et psykisk sundhedscheck i disse tider.