Parforhold og sommerferie

Pårørende til psykisk sårbar

Parforhold og sommerferie

Bedre parforhold? Saltvandsindsprøjtning til glade par i sommerferien.

Er du i et parforhold med en, som du har været sammen med i mange år? Vil du gerne have en saltvandsindsprøjtning? Vil du have et bedre parforhold?

Jeg har haft mange par i terapi med forskellige dagsordener. Bedre parforhold kommer ikke af sig selv. De kommer af at træne nye færdigheder og bedre kommunikation. Nogle af parrene har haft brug for en saltvandsindsprøjtning og har fået det ved min direkte og særlige biopsykologiske tilgang til parforholdet. Som kort fortalt handler om, at vi hver især kommer med vores biopsykologiske erfaringer (biologi og sociologi). Disse erfaringer stiller vi ikke spørgsmålstegn ved. Vi forholder os til vores partner, som vi har lært.

For eksempel

Hustruen ringede og fortalte mig, at de havde levet sammen i 41 år. Nu trængte de til at finde hinanden igen udenfor sofaen. Derfor aftalte vi (som altid) at hendes mand kunne ringe, hvis han havde spørgsmål til mig som parterapeut, og en mødedato, hvor jeg så ville skitsere rammerne for den 1 1/2 times samtale, som de havde bestilt.

Da de ankom, fortalte manden først om, hvordan han så sit parforhold i dag og hvad han savnede – for eksempel mere tid sammen med sin kone.

Og hun fortalte om sine ønsker, at de sammen var nysgerrige på hinanden og oplevede noget sammen – i stedet for at sidde med hver sin skærm.

De fik lavet en aftale og gik igang med at træne. De fik lyttet til hinanden i lyset af mig som tredje person, uden følelser af svigt og skyld involveret. Og det er en stor lettelse for samtlige af de par, som jeg har talt med.

Deres aftale var at mødes i soveværelset en gang om ugen – om søndagen fra 8 til 9. Her skulle de være nøgne sammen.

Gratis inspiration til dit parforhold

Først aftaler I, hvad I gerne vil gøre mere af. Derefter skrives posten i en kalender – det gøres lettest i vores digitale tidsalder ved at skrive en kalenderpost og gentage denne hver dag eller hver uge. Men også et gammeldags kryds på hånden kan bruges. Det vigtigste er at huske aftalen – som i dette tilfælde blev, at parret en gang om ugen skulle sætte sig sammen og aftale næste uges oplevelse.

Du kan gøre det samme – når du laver aftaler med din partner – så skriv det ind i kalenderen og gør de aftaler ligeså vigtige som alle andre aftaler i dit liv.

Ligeledes skal du med dig selv beslutte dig for, at du altid overholder disse aftaler. Uanset om der kommer noget andet i fjernsynet som du hellere ville se.

Eller om fodbolden trækker i haven. Eller om regnen kommer lige om lidt. Og så videre….

Ved du allerede nu, at I skal træne noget inden sommerferien, så ring og få en tid. Har du lyst til at læse mere om, hvordan jeg kan inspirere jer, så kig på bloggen.

God fornøjelse og god sommer,
Helene