Få mere glæde i hverdagen

Få mere glæde i hverdagen

Holder du af hverdagen

Få mere glæde ind i dit liv med små simple opgaver og fokuspunkter.

Uanset om du er ansat eller leder er du nok stødt på en overbevisning eller to, der minder lidt om denne her “kan arbejde være sjovt – Det tror jeg ikke – det skal nærmere være hårdt, koncentreret og meget målrettet”. Eller “hverdagen ER hård”.

Uanset hvordan, så giver det gode følelser at arbejde. Blandt andre – værdifuld (penge, bidrage til samfund), lykkelig, selvagtelse og så videre. Hverdagen må gerne være rar og behagelig.

Det at være til gavn for andre eller være til nytte og fornøjelse, er desværre et begreb, som ikke vinder frem for tiden. Jeg tænker ofte over, hvordan min hverdag kan være legende. Hvordan jeg kan bruge tankerne – uanset om jeg er på arbejde eller det er rent privat. Og det lykkedes for det meste at finde et fokus på liv, glæde, fryd eller begejstring, Det lyder skønt, ikke? Og jeg er netop optaget af, hvordan vi får biologien til at larme mindre og vores livsglæde til at boble mere.

Min erfaring

Jeg ved fra egen krop, at det er ekstremt hårdt at gå rundt og være stresset, for jeg har selv prøvet det et par gange. Fordi jeg er så glad for at arbejde, kommer jeg nemt til at glemme at skifte scene.

Blandt andet derfor har jeg været så glad for livshjulet og for at skabe et overblik over, hvad jeg prioriterer i mit liv, og det har givet mig en ro, som betyder, at arbejdet nu også er blevet lettere, sjovere og meget mere energifyldt. Jeg ved ovenikøbet, at det kan lade sig gøre at have et job, som i første omgang kan virke helt forkert og ved at ændre på overbevisninger eller prioriteringer, kan det lade sig gøre at få arbejdsglæden tilbage.

En øvelse til det store overblik kan være at lave livshjulet, et værktøj til forståelse af dine prioriteringer. Derfor får du her min øvelse fra min praksis.

Øvelse

  1. Vurder tilfredshed i alle områder – tegn en cirkel og indskriv de livsområder, som er vigtige for dig – fx arbejde, børn, hus, fritid, parforhold, økonomi etc! På en skala fra 1-10 – hvor tilfreds er du lige nu? Hvor 10 er meget tilfreds og 1 er lidt tilfreds.
  2. Dernæst kig på områderne igen – hvilket livsområde vil du starte med at ændre? Beskriv din drøm for dette område – hvordan ville det se ud, hvis du frit kunne vælge, Hvordan ville du forholde dig til andre mennesker, hvordan ville du føle hver dag – hvis du engagerer dig 100% i området hver dag og hvis du handler, som om du betyder noget. Skriv dine tanker ned.
  3. Slutteligt – skriv alle skridtene ned, så du kan se vejen til målet. Handling er vejen til din succes.

Rigtig god fornøjelse! Skulle du få brug for hjælp eller støtte til at udføre de enkelte skridt, så ring gerne. Du får altid 15 minutter gratis.

Kærligst Helene