27 feb 2016

Krop/psyk

Jeg har en forkærlighed for de gode følelser. Det betyder samtidig at jeg ikke er så glad for de dårlige følelser. For eksempel hader jeg at være ked af det, ligeglad eller apatisk og doven. Jeg har nemlig en historie med mig, som fortæller at det er upassende at være dette…

Derfor kom det lidt bag på mig, at jeg kunne blive depressiv dengang jeg var i 30érne. Jeg havde styr på livet, havde børn og mand og hus. Jeg forstod ikke en disse af det – overhovedet.

Men jeg var blevet apatisk, trist og depressiv.

Og det kunne jeg heller ikke lide.

Faktisk gik jeg til lægen, som sendte mig videre – til psykiater. Han gav mig lykkepiller i et års tid og samtale en gang om måneden. Jeg lærte lidt om forskellen mellem “lykke” på piller og den anden lykke – altså den helt naturlige og den, som kommer glimtvis. Ikke nødvendigvis når vi tænker det er passende. Men vi kan ikke styre det overhovedet! Altså – følelser kommer og går – og det bedste du kan gøre for dig selv, er at acceptere at de kommer og går. Bølg med dem – og hvis det ikke passer (for eksempel at græde på arbejdet, så tag 5 min pause, græd indtil du ikke kan mere og gå så tilbage).

Depressionen komme oftest af alt det, du ikke giver luft. Til sidst bliver det for tungt og så er lykkepiller en mulighed – ligesom terapi er en mulighed. Du kan endda kombinere det og få endnu mere udbytte. Når depressionen bliver livsødelæggende, kræver den lang tids behandling hos en psykolog eller en psykiater.

Men du kan starte lidt selv – ved at finde noget, som gør dig glad – og så øve dig i at gøre det hver dag. Øve dig i at sætte det store spotlight på denne ene ting og forstørre den. Det hjælper – især hvis du kan holde fokus der – og ikke på den depressive side. Den kan ende med at være “blot en følelse”, hvis du blot accepterer at de “dårlige” følelser er en del af livet.

God fornøjelse!

Hilsen

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon. Skriv, ring, send en ven – gør det nu!