Har du børnebørn

Har du børnebørn

Børnebørn er livets dessert

Hvor er de skønne unger bare kilde til at godt. Til gode grin. Til forkælelse. Til lidt mere bekymring og til meget mere tid.

Jeg har haft masser af kvalitetstid med mine egne børnebørn og med min mands barnebarn. Jeg har også kendskab til fra egen familie, at det ind imellem er kilde til sorg og forviklinger. Når relationen bliver besværet af følelser, som ikke kan tales om. Eller som den ene part ikke har lyst til at tale om.

Børnebørnene har lært mig at være langt langsommere. At nyde sommer, grønt græs, små hænder, der rækker ud og gerne vil lege, samt at være. Børnene kan bare det der med at være.

Børnebørn er til låns

Børnebørn er også dejlige, fordi vi som er den ældre generation, ikke skal opdrage på dem. Det sagde min mor og far altid. Det betød at de forkælede dem med alt det, som vi ikke ville have at de skulle have. Mærkelige tøjstykker og flæskesvær for eksempel. Jeg ved idag at mine grænser i forhold til børnene var flydende og derfor satte jeg hårdt ind overfor mine børns bedsteforældre. Det var nemmest. Men de var ligeglade.

Det kan ind imellem være lidt svært at huske det. Og der kommer min træning af dig i praksis ind i billedet. For næsten uanset hvad du får lyst til at sige, så tag det med til mig inden du tager det med til din datter eller svigersøn.

Desværre var jeg ikke selv god til det. Jeg tænkte, at vi i vores familie var så gode til at tage alle konflikter i opløbet. Men desværre ikke. Og det har givet hovedbrud og brud. Jeg ville ønske, at jeg selv havde vidst bedre dengang.

Nu må jeg leve med konsekvensen.

Vil du nyde dine børnebørn, så lad den yngre generation bestemme. Tro på dem. Nyd den tid, du kan. Spørg gerne om du må låne de små i den udstrækning, som du kan og har overskud til. Husk dig selv på, at du har opdraget dine egne børn godt.

Og ja, det var råd. Hvis du har brug for at træne det, så ring gerne for en tid.

Kærligst Helene