Gratis APV

APV og Mus

Gratis APV

Vil du have inspiration til dine medarbejdersamtaler – med andre ord en gratis undersøgelse?

MAundersøgelse, APV og MUS lyder ret ens, men er meget forskellige. Gratis APV kan en masse og er lovpligtig i Danmark. Du kan læse mere om, hvad den bruges til og hvad den indeholder lige her.

Men når talen i virksomheden falder på APV eller MUS er der ofte en dårlig stemning omkring selve konceptet, fordi der ikke sker noget efterfølgende, altså kan det blive spild af tid i virksomheden. Jeg mener dog aldrig at trivsel er spild af tid. Min undersøgelse hjælper dig som leder med at forstå dine unikke medarbejdere og støtte dem til bedre trivsel.

Måske har du også læst i medierne, hvor der tales om, at MUS samtaler kan blive mere nærværende og inspirerende. Du har muligvis også selv oplevet at skrive en APV, som ikke rigtigt bliver brugt efterfølgende. Din APV bliver blot arkiveret lodret, føler du,

Jeg fandt en undersøgelse af MUS samtalerne for et stykke tid siden. Og besluttede mig for, at jeg ville ændre samtalestrukturen i de virksomheder, som jeg beskæftiger mig med. Måske skal du være en af dem?

En af konklusionerne, som kan overraske dig er:

“Så selvom MUS måske skal have en anden form og suppleres af flere løbende samtaler, er det væsentligt stadig at afsætte tid til den dybere dialog, fastslår de faglige organisationer.”

Læs hele artiklen her:  Spild af tid? Ansatte og chefer vil ændre MUS-samtaler

Selvfølgelig skal vi have både APV og MUS samtaler – men vi skal også blive endnu bedre til at tale sammen imellem disse undersøgelser. Den dybere dialog kan hele tiden udvikles.

MAUndersøgelsen kort fortalt

Jeg har udviklet et spørgeskema, som kan bidrage til at fange det vigtigste og mest relevante i hverdagen. Det er din unikke mulighed for at bringe biopsykologien op til overfladen, hvor du og dine kolleger kan se den og tale om den. Hvorfor skulle du bruge tid på det, kan du sidde og tænke.

I PDF linket står der en del om, hvordan vi fastholder og udvikler medarbejdere, således at vi ikke ender ud med en virklighedsfjern og forstenet hverdag.

For hvad gavner det din virksomhed at have sådanne medarbejdere?

Den “gamle” model bliver let forstenet og virkelighedsfjern – der er mange spørgsmål, som ikke rigtig kommer tæt på din medarbejders hverdag. Hvordan kan vi så ændre på denne virkelighedsfjerne kommunikation?

“En model, hvor man frigør sig mere fra skemaerne og tager én grundig snak årligt, som der løbende følges op på, den er god, mener Søren Frimann”

Hvordan frigør vi os fra skemaerne og taler sammen?

Jeg har udviklet en gratis APV model, hvor udgangspunktet er en aktuel lille 3 minutters undersøgelse blandt dine medarbejdere, og derefter skriver jeg en rapport til jeres videre samtaler, som derefter bliver: 

  • virkelighedstætte
  • vedkommende og nære
  • sikrer at der tages hånd om hverdagens udfordringer

Jeg skriver rapporten på baggrund af de svar, jeg får. Den indeholder spørgsmål, som du og dine medarbejdere kan tale udfra, når I skal frigøre jer fra de oprindelige skemaer. En del spørgsmål, som går tæt på den enkelte. Spørgsmål, som kan gavne jer i kommunikationen.

Min rapport vil give dig og din virksomhed et unikt resultat til fastholdelse af medarbejdere. Den giver også et præcist billede af indsatsområderne, så I kan arbejde videre med arbejdslyst, mening, trivsel og samtidig udfordre vanetænkning.

Vil du udfordre din tænkning og få bedre kontakt med dine medarbejdere, så skriv en mail til mig.

Kærligst Helene