En psykoterapeut

 

En psykoterapeut er en person, der uddannes i private organisationer. Titlen er ubeskyttet, og det offentlige giver derfor ikke tilskud til denne uddannelse. Der findes derfor endnu heller ikke en offentlig godkendelse – læs mere hos min uddannelsesorganisation – offentlig autorisation/godkendelse af psykoterapeuter. Det er en række politiske beslutninger, som Mau Coaching fuldt ud respekterer. Jeg arbejder derfor med raske, velfungerende mennesker, og jeg anser det for uetisk at arbejder med mennesker, som har mulighed for at gå til lægen og få en henvisning til en psykiater eller en psykolog, der er kompetente til deres arbejde.

 

Du er selvfølgelig velkommen, når du har fået alt den hjælp igennem det offentlige sygehusvæsen, som du er berettiget til. Hvilket oftest er 10-12 samtaler hos en psykolog – med mulighed for forlængelse i enkelte tilfælde. Det ved din egen læge alt om.

 

Titlen psykoterapeut skjuler en blandet skare af mennesker. Nogle har kun taget enkelte kurser over ½ eller 1 år. Nogle har heller ikke selv gennemgået en personlig udviklingsproces og en helt nødvendig emotionel udvikling, som base for at træne andre. Andre har efteruddannelser til et arbejde med psykisk svage og syge i den offentlige social- og sundhedssektor. Enkelte af dem anvender titlen psykoterapeut til at tage raske klienter i fritiden, uden den relevante uddannelse til at praktisere med raske mennesker. At arbejde med psykisk raske henholdsvis psykisk syge er to vidt forskellige fag.

 

Din kurs er helt din egen!


En psykiater og en psykolog

 

En person, som er uddannet af det offentlige. De arbejder begge med psykisk svage og psykisk syge. Begge titler er beskyttede, og timerne betales helt eller delvist af det offentlige via henvisning fra en læge. Både psykiater og psykologer uddannes via teoretiske studier, og praktisk træning i brug af psykoterapi ofte tages som efteruddannelse senere. Psykiater kan udstede medicin, men afholder sjældent aftaler af længere karakter (oftest en 15 min opfølgningssamtale efter første indledende samtale). En psykolog kan derimod udefra teorier afholde samtaler med klienter, oftes uden egentlige mål.

 


Nysgerrig efter mere viden om psykoterapi

 

Ordet psykoterapi er med andre ord blot en fællesbetegnelse for alle ikke-medicinske bearbejdelser af psykiske forhold. En praktiserende psykoterapeut er derfor en fagperson, der udøver psykoterapi. Psykoterapeutiske teknikker kan anvendes til såvel psykisk syge som til velfungerende mennesker. Læs eventuelt mere på min uddannelses hjemmeside her.

Du kan læse meget mere her, hvis du er interesseret i at blive uddannet til psykoterapeut:

https://www.psykoterapeutskolen.dk/20-sporgsmal/156-krav-til-psykoterapeut-uddannelse
https://www.psykoterapeutskolen.dk/svar/godkendelse-psykoterapeut
https://www.psykoterapeutskolen.dk/coach-uddannelse/selvudvikling
https://www.psykoterapeutskolen.dk/20-sporgsmal/157-forskellige-uddannelser

 

Kontakt mig gerne for uddybende svar eller spørgsmål på andet, du ønsker at høre om. Det koster ikke noget at skrive og heller ikke at tale med mig i 20 minutter. Her kan vi nå ret langt.