Enetimer og psykoterapi

Enetimer hos psykoterapeuten hjælper dig til at leve livet bedre

Når du køber en enetime med mig, får du fuld fokus på dine drømme, dine ønsker og dine behov. Som psykoterapeut hjælper jeg dig til at forstå din livssituation og leve livet. Ikke andres. For mig er det super vigtigt at støtte dig med at blive mere glad i livet. Støtte dig i at leve et indrestyret liv med kig på den verden, du er en del af. Du er formentligt allerede godt tilfreds, men har lige et enkelt område, hvor det driller lidt, eller du har overvejet at ændre på noget, og vil gerne drøfte med en udefrakommende, om ideen holder.

Du kan arbejde psykoterapeutisk indenfor alle livsområder:

For eksempel: krop/fysisk sundhed, samfund, følelsesmæssig intelligens og personligt lederskab, sjæl/ånd, børn, parforhold, venner, familie, arbejde, viden, økonomi, bolig og fritid

Du bestemmer selv hvilke områder, der er i spil i din selvudvikling. Hver time afsluttes med en opsummering, et overblik, en øvelse og en ny aftale. Psykoterapeuten kan give dig et spejl til dit indre.Vi starter dit forløb med en samtale, der kommer hele vejen rundt i alle livsområder. Rådgivningssamtale er obligatorisk hos mig, din psykoterapeut i Valby. Læs mere om livshjulet og tanken bag her.

Uanset om du har ønske om at ændre noget i dit parforhold, dine venskaber, kærlighed, lykke, livsglæde, forholdet til børn og børnebørn eller din arbejdsplads, får du støtten til at blive klogere.

Jeg glæder mig til at hjælpe dig med at få det indrestyrede liv, som du også kan mærke i hver en celle! Ikke som en sammenligning med andre, men dit helt eget indrestyrede liv, som er godt nok!

Livsområde psykisk sundhed, mental sundhed, følelsesmæssig intelligens – følelser? Hvad kan psykoterapeuten gøre for dig?

Med viden om metakognitive tankeprocesser hjælper jeg dig, så du undgår stress og ubehag. Stress er godt – i korte doser. Men vi bliver så fodrede med informationer, at vore hjerner ikke formår at slappe af. Vi må lære at gøre noget andet. Bevidst fravælge det, som ikke giver os det, vi ønsker.
Derfor kan det være godt at investere i psykoterapi hos mig. Du får plads og rum til at slappe af i hjernen. Jeg giver de værktøjer, som skal til. 

Jeg støtter dig i at leve et tilfredsstillende liv – på dine vilkår. Altid på dine vilkår og med dit mål for øje. Jeg støtter dig også til at få overblik og til at finde dine drømme.

Hvordan lever du dit liv - er du tilfreds?

Hvis du mister overblikket og troen på dig selv i dit liv, falder effektiviteten og glæden. Dit indre miljø forringes, du bliver ufokuseret og mister overblikket.

Med undervisning og forebyggelse kan du undgå stress. Samtidig er det muligt at fastholde et sundt og effektivt indre klima.

Du lærer hos mig at håndtere tanker anderledes. Essensen af stress er, at vi lader bekymringer overtage vores tanker. Hvis dette er tilfældet hos dig, kan jeg hurtigt og effektivt hjælpe dig.

Psykoterapeuten på en regnvejrsdag

Hvad er psykoterapeutens arbejdsområde?

Den psykoterapi, jeg tilbyder, bygger på forskellige metoder (samlet sammen gennem mange års erfaring) og betyder, at du lærer konkrete teknikker til at stoppe bekymringsspiraler. Mit livssyn er kort og godt, at vi skal leve livet mens vi har det.

Min uddannelse til psykoterapeut helt kort

Jeg er mastercoach, certificeret MINDstrain stresscoach og examineret psykoterapeut samt parterapeut. Jeg er i 2023 gået igang med at læse om emotion fokuset therapi (EFT), som støtter mennesker til mere nærhed. Jeg har haft min forretning siden 2011, og elsker at hjælpe dig til at designe det liv, som du har lyst til. Ved en god blanding af alle mine værktøjer: coaching, psykoterapi, åndedrætsterapi, bioenergetik og livsplanlægning, hjælper jeg dig med at leve det bedste liv – for dig!

Jeg arbejder bedst helhedsorienteret, fordi jeg tror på, at hele mennesker har det bedst. Derfor arbejder jeg med alle relevante livsområder i dit livshjul, således at du går fra min praksis med det fulde overblik. Hvis altså du vil det. Det er altid dit mål, som kommer først. Har du haft stress og angst inde på livet, har du haft en depression og er i behandling, kan du sagtens begynde arbejdet med dig selv og din tilfredshed. Livshjulet tager altid udgangspunkt i dine ønsker og din formåen. Jeg hjælper dig hele vejen, så du på intet tidspunkt føler dig alene eller overladt til dig selv.

Hvis du er til de lange tekster, så læs meget mere her om psykoterapi

En psykoterapeut er en person, der uddannes i private organisationer. Titlen er ubeskyttet, og det offentlige giver derfor ikke tilskud til denne uddannelse. Der findes derfor endnu heller ikke en offentlig godkendelse. Staten har ikke godkendt en offentlig uddannelse – læs meget mere hos min uddannelsesorganisation – offentlig autorisation/godkendelse af psykoterapeuter. Det er en række politiske beslutninger, som Mau Coaching fuldt ud respekterer.

Jeg arbejder derfor med raske, velfungerende mennesker, og jeg anser det for uetisk at arbejde med mennesker, som har mulighed for at gå til lægen og få en henvisning til en psykiater eller en psykolog, der er kompetente til deres arbejde.

Du er selvfølgelig velkommen, når du har fået alt den hjælp igennem det offentlige sygehusvæsen, som du er berettiget til. Hvilket oftest er 10-12 samtaler hos en psykolog – med mulighed for forlængelse i enkelte tilfælde. Det ved din egen læge alt om.

Titlen som psykoterapeut 

Titlen psykoterapeut skjuler en blandet skare af mennesker. Nogle har kun taget enkelte kurser over ½ eller 1 år. Nogle har heller ikke selv gennemgået en personlig udviklingsproces og en helt nødvendig emotionel udvikling, som base for at træne andre. Andre har efteruddannelser til et arbejde med psykisk svage og syge i den offentlige social- og sundhedssektor. Enkelte af dem anvender titlen psykoterapeut til at tage raske klienter i fritiden, uden den relevante uddannelse til at praktisere med raske mennesker. Læs også mere om forskellene her på min side.

At arbejde med psykisk raske henholdsvis psykisk syge er to vidt forskellige fag. Hos mig kommer du for eksempel, når behandling i det offentlige system er ovre. Din medicin er vel implementeret. Du synes derefter at mærke enten din historie “fucker” med dig stadigvæk, eller du mener, at du gerne vil være mere tilfreds med livet generelt. 

Jeg arbejder også med pårørende til psykisk sårbare.

Fordi livet nogle gange bare giver citroner, og det er svært at lave lemon, hvis du ikke ved hvordan. 

Uanset hvem du er, vil jeg glæde mig til at arbejde sammen med dig. Book en tid her allerede i dag.

Kærligst Helene