Ungdomsliv

Ungdomsliv

Ungdomsliv og boligdrømme er til en lille blog til dig, som er helt ung og vil flytte hjemmefra.

Boligen i dit ungdomsliv skal helst være billig og måske også gerne sammen med andre, da den første bolig oftest er forbundet med at flytte hjemmefra. Derfor kan du i ro og mag sætte dig til at skrive dig op forskellige steder, så du har gode venteliste numre, når du er klar. Der hvor du er vokset op, kan du som regel blive skrevet op gratis, når du er 15 år gammel. Det er gratis at være på venteliste til ungdomsbolig. Sørg for at gøre dette, så du har nummeret just in case.

Hvornår skal du rykke teltpælene op og starte dit ungdomsliv

Det er lidt forskelligt, hvornår du er klar til at flyve fra reden, men et sted mellem 18 og 22 er et godt bud. I starten kan det være ensomt, og jeg husker selv, hvor svært det var at skulle tage ansvar for at invitere gæster over. Måske også fordi vi flyttede fra byen til landet, da jeg var 10 år gammel. Måske derfor blev det svært for mig. Men der er også en mærkbar ændring af initiativ, idet vores forældre ofte er dem, som inviterer til middag. Du kan sagtens selv invitere til the eller et glas vin. Hvis folk ikke kan, så øv dig i at tænke “jeg prøver bare igen om 14 dage” og “det har ikke noget med mig at gøre”.

Derfor – kig lidt på opskrivning, for eksempel hos KAB, DAB og også et lokalt boligselskab i dit område. Når du så er klar, så tag ud og kig på områderne sådan at du kan finde ud af, hvad der er attraktivt for dig. Husk på, at du godt kan drømme vildt nu. Du er alene, ung og har al den tid, du behøver. Du kan altså godt tillade dig selv at tage stilling til, hvad du har lyst til. Den første bolig giver altid et sug i maven.

Ungdomsliv og bolig

Det er dejligt endelig at få lov til at indrette din bolig, men det er også dyrt. Så begynd allerede hjemmefra at samle lidt sammen. Det betaler sig i sidste ende. Fx. kan du samle porcelæn, glas, bestik og kopper. Du kan samle på håndklæder og viskestykker.  Du kan også kigge på genbrug. Se hvad dine forældre har i kældre og på lofter, det skal nok blive rigtig sjovt. Nogle genbrugspladser har også mulighed for at hente møbler. De er ofte helt gratis. Bare vær på forkant. Det er rart, når du endelig får din lejlighed. Du kan spare op til indskud. Som regel er det 3-6 mdr husleje, man skal betale inden indflytning. 

Hvis du har ønsker til at arbejde med dette livsområde, så skriv. Hvis du har ideer til emner, som du gerne vil have, at jeg skriver mere om, så skriv.

Kærligst
Helene