Sommer aktiviteter

Sommerferie

Sommer aktiviteter

Planlægning af sommerferie

Jeg ved godt, at Brinkmann ind imellem siger: “at vi skal holde op med at udvikle os”, men han siger det med et glimt i øjet. Og dette glimt er hvad jeg griber hver dag, når verden giver citroner. Så laver jeg limonade…

Sommer aktiviteter i år er slet ikke som alle de andre år. Derfor er mit bud også, at du bruger lidt tid på din indre rejse. Uanset om du er alene eller i et parforhold.

Sommerferien i år er ikke som den plejer. For de fleste af os tør simpelthen ikke rejse ud i verden, som for eksempel Mai Mannicke gjorde det for nyligt, da hun fortalte, at hun skulle på sommerferie. De fleste af os vælger at blive hjemme, tage i sommerhus, besøge familie eller venner og geare ned på en ny måde.

Hvilke sommer aktiviteter skal du have i år?

For nogle er det en fantastisk ide at være hjemme i sommerferien og gøre noget af det, som hverdagen ikke byder på, nemlig være sammen om at nyde sit hjem, lave mad sammen, tage på tur i skoven, måske sove i shelter eller telt, låne en båd blot for en overnatning, eller simpelthen campere i haven. Der er muligheder nok. Det kræver bare lidt fantasi at finde på dejlige fritidsaktiviteter, når nu pakkerejsen er udsat til næste år.

Ideer fra dit hjerte

Hvad med at tage ferie på en ny måde. Bruge lidt af sommerferien på at udvikle livskvaliteten i dit liv. Fordybe dig i tilfredshed med dit eget liv og bruge hovedet på at skrive delmål for eksempelvis dit parforhold.

Jeg gør det selv løbende og du må gerne se mine delmål for parforholdet i år:

Jeg tager initiativ til sex indimellem – når lysten er der.
Jeg inviterer til samtaler om fælles fremtid – hver uge.
Jeg taler om det, som gør mit tilfreds samt finder ud af hvad det er – løbende.
Jeg lægger planer med min ægtemand og overholder dem – aftalerne holdes.
Jeg holder fokus på samhørighed og glæde i mit forhold.
Jeg øver mig i at udskyde mine behov for at blive set og hørt.
Jeg vil være nysgerrig på hvor jeg begrænser mig i forhold til min mand.
Jeg vil respektere et nej.

Sommer aktiviter og mit møde med værktøjet “livshjul”

Jeg havde læst om planlægning af livet i en bog engang. Jeg forstod det ikke rigtigt, for jeg havde ikke lært hjemmefra at planlægge livet – udover at jeg skulle giftes, have børn og et arbejde (helst et godt arbejde) og det var det.

Planlægning var noget, der hørte arbejdslivet til. Og selvfølgelig alt med børnene. Men fritiden, parforholdet og lægebesøg. No way…

Specielt da jeg opdagede, at jeg ikke var tilfreds i mit parforhold, fyldte det ret meget i hverdagen, selvom jeg skulle passe arbejdet. Nogle gange var jeg så ked af det, at jeg blev hjemme fra arbejde. Jeg kunne ikke styre mine følelser og holde dem indenfor hjemmets fire vægge. Selvom jeg vidste, at det ville være bedst! For mit arbejdsliv og for mit privatliv.

Den bog jeg havde læst, handlede om at vi ofte får det utilfredsstillende til at fylde alt. Så er der intet tilbage til de andre livsområder. Derfor bliver hele livet utilfredsstillende.

Jeg foreslår dig at bruge lidt tid her i sommer på at skrive dine livsplaner. Løs opgaven her og køb online produktet her, når du beslutter dig for udvikling.

Et tilfredsstillende liv – på trods af andres meninger!

Da jeg mange år senere begyndte at læse til psykoterapeut, var Livshjulet planlagt til at vare en weekend. Dette kursus skulle få skelsættende og meget positive ændringer til at ske i mit liv. Jeg følte mig beriget på en sådan måde, at jeg gerne ville give dette værktøj videre. Og idag er det et af mine ynglingsværktøj, når jeg har klienter i praksis. Men også når jeg arbejder i virksomheder eller med mentees, som er henvist via kommunen i forbindelse med svær sygdom eller andre svære situationer i livet.

Grunden til, at det blev skelsættende for mig var, at jeg kunne se tydeligt hvad fordelen var ved at planlægge mit liv og skrive visioner, sætte dem i fokus og minde mig selv om at tage et skridt ad gangen. Det virkede.

Dog ikke lige med det samme, for eftersom jeg ikke var vant til at arbejde med livsplanlægning eller mål i det hele taget, skulle jeg lære det der med at blive ved, holde mig selv fast på det gode i at have et mål overhovedet. Og frem for alt skulle jeg lære, at det var vigtigt for mig selv, at finde motivationen i at tage ansvar for mit eget liv – uanset hvilket livsområde, jeg arbejdede med. Det jeg ikke kan, er bare noget, jeg ikke har lært. Kort sagt at motivere mig selv. Men jeg skulle også lære at være nysgerrig og åben i forhold til mig selv.

Hvordan bliver jeg glad for at føle noget?

Mine følelser var og er mine følelser og hvis jeg er ked af, at jeg skælder ud hele tiden, må jeg tage ansvar og gøre noget nyt. Hvis jeg hele tiden råber højt, så må jeg opdage det selv, og se at ændre det, for at få en god relation til mine venner, min mand eller mine børn.

Hvis jeg går rundt og er utilfreds med livet som helhed, må jeg beslutte mig for at prøve at ændre noget og se om det hjælper.

Jeg var som nævnt utilfreds med nogle områder i mit liv. Jeg opdagede det ved at lave en simpelt øvelse, se den her.

Den rejse har været lang, og benhård følelsesmæssigt til tider. Men livshjulet har støttet mig i at det nytter at have mål, også for at træne de svære følelser, som manglende selvtillid, lavt selvværd, handlingslammelse, meningsløshed, angst for at miste og alle mulige andre svære følelser.

Idag kan jeg roligt og med styrke sige, at mit liv har forandret sig – jeg er positiv, lykkelig, tilfreds og frem for alt fuldstændig og aldeles ok med de valg, jeg har truffet. Jeg lever efter bedste evne et tilfredsstillende liv, med gode venner, en skøn familie og med de op og nedture, som trods alt også er en del af det liv, som indimellem overrasker, når vi mindst venter det.

Skal dine sommer aktiviteter i år inkludere selvkærlighed?

Vil du også lære at lave limonade (selvfølgelig i overført betydning), så skriv eller ring. Det koster dig ikke noget, at få 15 min sparring på et bedre liv!

Kærligst Helene