omsorgsdage for forældre 07 nov 2020

Arbejde

Omsorgsdage for forældre – hvordan er det nu med det? Kender du en familie med underskud på tidskontoen? Så giv dem link til denne artikel, hvor EU har beskrevet et direktiv, som omhandler netop dette. Vi er ikke i mål endnu i Danmark, men det er på vej. I løbet af 2022 skal det være indskrevet i dansk ret.

Hovedpunktet for forældre til psykisk sårbare er nemlig er følgende:

Omsorgsorlov – et nyt koncept på EU-niveau for arbejdstagere, der plejer pårørende, der har behov for pleje eller støtte af alvorlige medicinske årsager. Pårørende kan tage 5 arbejdsdage om året. Alle lande i EU kan bruge en anden referenceperiode, tildele orlov fra sag til sag og kan indføre yderligere betingelser for udøvelsen af ​​denne ret
fleksible arbejdsordninger – forældrenes ret til at anmode om disse ordninger er blevet udvidet til at omfatte arbejdende plejere.

Ligeledes står der følgende:

For at hjælpe dig, der er forældre eller plejer til at forblive i arbejdsstyrken, bør du være i stand til at tilpasse dine arbejdsplaner til dine personlige behov og præferencer. Med henblik herpå og med fokus på dine behov har du ret til at anmode om fleksible arbejdsordninger med det formål at justere dit arbejdsmønstre, herunder, hvor det er muligt, ved hjælp af hjemmearbejdsplads, fleksible arbejdsplaner eller en reduktion i arbejdstid med det formål at yde pleje.

Dette er en fantastisk mulighed for dig, der er pårørende til en psykisk sårbar person. Tænk engang hvordan en fleksibel arbejdsplads kan gavne dig i dit liv.

Der er selvfølgelig lidt tid endnu før selve loven er en realitet i Danmark. Og i mellemtiden, hvad gør du så? Afventer du? Håber du? Gør du dig overvejelser omkring hvad omsorgsdage for forældre kan betyde for dig? Det er ihverfald en god ide. Du har mulighed for at påvirke din arbejdsplads i en positiv retning allerede nu. Tal med din chef om dine behov for omsorgsdage for forældre. Tal med din chef om dine behov. Jeg tror, at det allersværeste for os mennesker er at gå mod strømmen. Være anerledes. Leve livet MED livet. Jeg tror at det betyder noget, at forældre til psykisk sårbare kan have gavn af at være mere hjemme i perioder. Det er meget hårdt at se verden falde sammen, at se ens elskede få det sværere og sværere. 

Øvelsen idag er derfor følgende:

Sæt dig et roligt sted uden telefon, fjernsyn og andre mennesker

Skriv din drømmeverden for din lille familie lige netop nu og det næste år frem. Indenfor livsområdet Arbejde. Drøm stort, drøm om alt det, som du anser som urealistisk. Mulighed for omsorgsdage. Mulighed for en fleksibel arbejdsplads. Mulighed for hjemmearbejde (som ingen i DK havde tænkt over før Corona). Mulighed for skiftende arbejdstider. Mulighed for at kunne tilrettelægge arbejdet, så din pårørendes behov kan tilgodeses. 

Dernæst – taler du åbent med din nærmeste chef om hvad du har brug for lige nu. Husk på, at en samtale ikke nødvendigvis fører til en fyring! Husk på, at du blot lufter dine ønsker for chefen. Måske kan I blive enige om en ny aftale.

Og hvis det er svært at forberede dig, så sig endelig til. Jeg hjælper dig gerne videre med dine drømme.

Kærligst Helene

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon Skriv, ring, send en ven – gør det nu!

Jeg er stadig ikke ramt af nedlukningen, da jeg har mulighed for at tage alle forholdsregler.

 

Hvis vi passer på hinanden og hjælper hinanden med at holde mit terapirum coronafrit, kan vi fortsætte vores betydningsfulde samtaler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Desuden holder jeg mig selv udenfor smittefare ved fornuftig adfærd. Jeg lader mig teste forbyggende hver uge, og jeg lukker naturligvis ned, hvis jeg udgør nogen som helst smitterisici.

 

Har du en aftale hos mig, og får symptomer, bliver smittet, eller har været i nærkontakt med en smittet, beder jeg dig naturligvis give mig besked.

Hvis du må melde fra til en aftale på grund af corona, accepteres afbud med kort varsel uden normal afbudsbetaling.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe eller skrive til mig på:

                 

   30482372 /   info@helenemau.dk

 

Fortsat velkommen i trygge og coronasikre omgivelser - kærligst Helene

  • vi er allerhøjest 3 mennesker på 18 m2 og 2 m2 på 10 m2
  • vi holder den sikre afstand (2 m mellem stolene)
  • vi har ingen tæt fysisk kontakt
  • vi hoster og nyser i ærmet
  • jeg har håndsprit til fri brug i terapirummet og i fælles arealerne
  • jeg spritter/vasker egne hænder før/efter hver session
  • jeg spritter dørhåndtag, bord mv før hver session, der gøres ekstra grundigt rent, og jeg spritter stolene af mellem hver session
  • jeg lufter ud mellem hver session
  • det er altid muligt at vaske eller desinficere hænder på toilettet. Der er engangshåndklæder og der er naturligvis sæbe og håndsprit.
  • toilet rengøres og sprittes løbende efter brug mellem gæster. Du har dog også selv mulighed for at spritte og rense inden dit besøg.