miste kursen 14 dec 2018

Krop/psyk

Har du mistet kursen?

At miste kursen er en vanligt tema i min praksis.
 
Vi sejler afsted som skibe i vandet – uden kurs og uden overblik. De mennesker, som helt oprigtigt kan sige at de nyder livet – og som lige meget hvor meget der sker i deres liv, stadig dukker op til overfladen som en korkprop, kender vi måske ikke. Eller som lige meget hvilke udfordringer, de møder på vejen blot tipper lidt til den anden side som en væltedukke og efter en stund er tilbage på sporet. Disse mennesker kan vi se, men vi ved ikke, hvad det er, de kan.
 
Sådan en er jeg. Jeg har godt nok prøvet mange ting i mit forholdsvis korte liv. Skilsmisse, tab af nære venner, dødsfald i nær familie, alkoholmisbrug hos min elskede, lavt selvværd, ringe selvtillid, fyringer, flytninger, mobberier i skolen, depression, en elevatorvægt, at miste det dyrebareste (min kontakt til børn og børnebørn) og så videre. Men jeg har altid rejst mig igen.
 
Før i tiden tog det lang tid, fordi jeg ikke have de rette værktøjer til at rejse mig igen. Jeg kunne græde og være ked af det i ugevis. Jeg nærmest dyrkede følelserne.
 

Hvordan kan du , Helene?

 
Jeg vil gerne hjælpe dig med finde kurset igen.  Med en sund relation til dig selv kan du fastholde denne livsfilosofi, som ganske enkelt går ud på at skrive dit liv (livsplanlægning) og derefter følge det.
 

At miste kursen  – indenfor området følelsesmæssig intelligens og personligt lederskab:

 
Jeg har haft det meget svært med højder – lad os bare sige at jeg har været s…. bange for højder. For nogle år siden var jeg på ferie på skønne skønne Bornholm og på en smuk cykeltur venstre om den smukke klippeø oplevede jeg flere gange i løbet af ugen, hvor bange jeg egentligt var for højder. Og det forhindrede mig i at se den smukke udsigt – nyde naturen og det gav en kropsreaktion, som også var virkelig ubehagelig – jeg fik nemlig lyst til at sove øjeblikkeligt… Ikke særligt sjovt endsige skønt, når nu jeg havde besluttet at holde ferie ved Hammershus og alle klipperne. 
 
Så hele ugen igennem øvede jeg mig i at gå i bakker, cykle af stier i den skønne natur og gå på kanten af Helligpeder for at se den skønne natur. Og jeg sluttede af med at tage til Opalsøen og nyde naturen der. For til sidst (efter en overnatning mere) at prøve den sjove svævebane ud over Opalsøen, som jeg havde set min datter gøre 10 år før.

 

“Hvorfor det?” sidder du måske nu og tænker… hvorfor lod du ikke bare være…

 
Fordi jeg bliver mere modig hver gang jeg udfordrer mig på det psykiske plan. Fordi jeg kan bruge denne erfaring til at trække over i livsområder, hvor jeg er knapt så modig. Jeg kan trække på modet i forhold til de livsudfordringer, som vi alle kommer ud for. Fordi jeg lever og nyder livet. Fordi jeg bruger modet hver dag til at leve bedre og meget mere nært. Fordi jeg bruger modet til at turde være mig. Jeg mener ikke, at vi skal finde flere og flere seje udfordringer. Absolut ikke. 
 
Og hvis du sidder og tænker, så skal jeg da bare kaste mig ud i de vildeste eksperimenter eller ekstremsport, for så bliver jeg modig… Nej… det er ikke det, jeg mener. Jeg er ikke fortaler for ekstremsport, men min øvelse med højder handlede om, at det var begyndt at begrænse mig og forhindre mig i at se den skønne natur, som vi har – selvfølgelig med den tilføjelse, at jeg skal passe på mig selv.
 

Øvelse – undlad at miste kursen fremover

Find dit næste mindste mål, som øger dit psykiske eller fysiske mod. Hvis du er helt ude på dybt vand lige nu, så se mit Livshjul her og lav øvelsen. Den giver et godt overblik over, hvor tilfreds du er lige nu.
 
Sæt dig små mål, som øger dit psykiske mod og også gerne det fysiske – for din livskvalitet. 
 
Ring til mig, hvis du har lyst til at blive mere modig – eller book en tid her
 

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon. Skriv, ring, send en ven – gør det nu!