18 sep 2017

Bevidsthed / Lifecoaching / Venner

Jeg hører dagligt om mennesker, som er ensomme og som mangler nære venner. Selv har jeg haft perioder; efter skilsmisse, efter børnene flyttede hjemmefra, hvor jeg har følt aleneheden som et stort låg henover mit liv. Og jeg har haft svært ved at skelne mellem den grundlæggende biologiske ensomhed, som tilskynder os til at finde venner og handle – og den ensomhed som jeg forvekslede med følelsen alene og min modstand mod at være alene.

Jeg har trænet længe og hårdt – første gang jeg flyttede hjemmefra og i lejlighed, var følelsen af at være alene meget stor og jeg anede ikke, hvordan jeg skulle rumme denne følelse. Vi fødes alene og dør alene, men jeg hadede at være alene, hadede at være i mit eget selskab og brugte alle midler for at finde venner og kærester, som kunne fylde mit “hul”op.

Jeg var alene og hadede det!

Langt op i tyverne tog jeg hjem eller var sammen med mor og far i weekenderne.

Jeg har mentees, som er højt oppe i årene og som ikke aner, hvordan de skal finde venskaber og have glæde af disse. Jeg har familiemedlemmer, som sidder alene til hverdag med fjernsynet tændt, og som ikke længere orker at gå ud og tale med nye mennesker. For at beskytte sig selv mod skuffelser, for at skåne sig selv for dårlige følelser af ikke at slå til, ikke være god nok eller noget helt andet. Fordi de er bange for at komme til skade ude i det “virkelige”liv. Men også nogle gange blot fordi det med alderen bliver vigtigere med tætte venskaber, som til stadighed kan inspirere og glæde.

Øvelse:

Hvis du vil udvikle nye venskaber, så sæt dig ned og skriv en vision om venskaber i dit liv. Derefter kigger du dig omkring i nærområdet og finder 2 gode og interessante mennesker, som du ikke kender særligt godt, men som du ser op til. Du inviterer dem på kaffe/the Du øver dig i at tale om dig selv og dit følelsesliv eller om interesser Du øver dig i at blive ved med at holde kontakten og tænke positive tanker om det: jeg ved ikke hvad den anden tænker, jeg ved ikke hvorfor den anden ikke ringer, jeg er interessant at være sammen med og jeg har mange spændende emner at byde ind med.

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. 15 minutter i min klinik eller på telefon er hvad du har mulighed for at modtage. Skriv, ring, send en ven – gør det nu!

Køb gavekort til

 

"dit mentale 360 graders check" 

Få et psykisk sundhedscheck i disse corona tider.