22 sep 2014

Krop/psyk

“Føl frygten og gør det alligevel” er en af mine ynglingsbøger, Den er fra år 2000 – skrevet af Susan Jeffers – og den bliver ikke dårligere af et par år på bagen. Faktisk tager jeg den frem ofte – fordi den repræsenterer dele af min udvikling på sådan en fin måde.

Jeg har lært ikke at skyde skylden på andre, men tage ansvar for mig eget liv, hver gang noget ikke går, som jeg gerne vil have det. Jeg har lært at sige meget mere “ja” i stedet for “nej” og jeg har lært, at frygten, som i biologien enten skal få os til at flygte eller kæmpe, kan lamme os og gøre os utilfredse – ved lette eksempler uden fagord. Jeg har læst en masse case-stories, som betyder meget for mig i en hverdag fyldt med nyheder, som netop skaber frygt.

Jeg har været styret af dårlige følelser hele mit voksne liv, styret af den utilfredshed, som bliver så fint beskrevet, og jeg ville have været død med den, hvis ikke jeg havde fået kendskab til blandt andre denne bog, som er spækket med de gode fortællinger og giver metoder til at føle frygten og gøre det alligevel. Lad mig give dig et eksempel på hvordan jeg var styret af min frygt – i dette tilfælde fordi jeg ikke turde tage springet og flytte til Jylland.

Jeg brugte et hav af tanker på at fortælle mig selv, at Jylland var laaaaangt væk, at selvom mine døtre flyttede derover, ville jeg aldrig komme tæt på. Jeg ville ikke kunne forstå sproget, jeg ville blive misforstået, jeg ville komme til at kede mig, jeg ville have svært ved at lære nye at kende, for alle ved, at de kjovenhavnersnuder ikke skal komme der og tro, de er noget…… Måske du kender nogle af tankerne?

Jeg flyttede derover – og gæt hvad der skete… i løbet af maks 3 måneder havde jeg mit eget netværk og gik både i byen, i biffen og ud at danse med folk, som jeg lige havde lært at kende. Hvordan? ved at sige “ja” til nye tanker og øvelser, som jeg havde lært om i løbet af min uddannelse. Vi får det, vi tror på!

Vil du have 15 minutter gratis?

Hvis du har lyst til at bestille et gratis kaffemøde og høre mere om et forløb hos mig, er du mere end velkommen til at kontakte mig. Du får intens opmærksomhed i 15 minutter i min klinik eller på telefon Skriv, ring, send en ven – gør det nu!

Køb gavekort til

 

"dit mentale 360 graders check" 

Få et psykisk sundhedscheck i disse tider.